Sevgili Zuhal Özgür'ün mutfağından.
Malzemeler:
* 5-6 adet kırmızı yağ biberi
* 4-5 adet sarımsak , dövülmüş.
* 1 kase yoğurt
* 3 yemek kaşığı mayonez
Yapılışı :
* Biberleri 200 derece fırında 20-25 dakika kadar közlüyoruz.
* Biberler ılıdıktan sonra kabuklarını soyup, geniş dilimler halinde kesiyoruz.
* Bir kapta yoğurt, mayonez ve sarımsağı iyice çırpıyoruz.
* Servis tabağına aldığımız biberlerin üzerine sosumuzu gezdiriyoruz.
* İsterseniz bir tatlı kaşığı sızma zeytinyağı da ekleyebiliriz üzerine.
* Et yemeklerinin yanına çok yakışıyor.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder