29 Haziran 2014 Pazar

PATLICAN KURULU BULGUR PİLAVI



Ankara Beypazarı gezimizde ( Beypazarı gezisi için tıklayınız ) aldığımız sebze kuruları , geçen kış boyunca soframıza renk kattı. Dolma harcı menemen harcı , salata harcı, meyhane pilavı harcı ve patlıcanlı pilav harcı  ve kurutulmuş dilimlenmiş sarımsak..Hepsi tek kelimeyle harikaydı.  Bulgur pilavına patlıcan kurusu çok ama çok yakıştı.
Malzemeler :
* 1 orta boy kuru soğan
* 1 fincan patlıcanlı sebze kurusu ( patlıcan, yağ biberi, kuru nane )
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı iri pilavlık bulgur
Yapılışı :
* İnce yemeklik doğradığımız soğanı 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyoruz.
* Sebze kurularını içine atıyor, bir-iki dakika daha kavurmaya devam ediyoruz.
* Bulguru katıyor, içle birlikte bir kaç karıştırıyoruz.
* 2 su bardağı kaynar suyu ekliyor ve suyunu çekene kadar tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz.
* 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hayırlı Ramazanlar

2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım şimdi tam sahura uygun bir tarif olmuş sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyetler olsun arkadaşım, yanına da buz gibi bir bardak ayranla gerçekten tam sahurluk.Konya'ya selamlar.

      Sil

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...