HÜRRİYET'TEN

22 Aralık 2013 Pazar

ARNAVUT CİĞERİ



Kolay ve lezzetli.....
Malzemeler :
* 500 gr kuzu ciğeri , küp küp doğranmış
* 1 çay bardağı un
* 1 çay bardağı kızartma yağı, ay çiçek yağı daha hafif olur.
* 1er tatlı kaşığı kimyon , tuz
* Yarım demet maydanoz
*  1 bağ taze soğan
*  Kırmızı pul biber

Yapılışı :
* Önce ciğeri yıkıyor ve kanını akıtıyoruz.
* Bir süzgecin içine alarak tuzluyor ve kimyonla hafifçe ovuyoruz.
* Tepsiye döktüğümüz unun içinde tepsiyi hafif sallayarak ciğerleri incitmeden unluyoruz.
* Tavaya yağı alarak ısınmasını bekliyoruz. Yağ hafif kızınca ciğerleri atıyoruz. Yaklaşık 5 dakika kadar ciğerler pişene kadar kızartıyoruz.
* Pişen ciğerleri bir kaba alıp dinlendiriyoruz.
* Maydanoz ve soğanları hafif iri olacak şekilde doğruyoruz.
* Ciğeri arzuya göre bir tur daha kimyonluyoruz. ( Ben kimyonu çok sevdiğim için tadını iyice hissetmek isterim o yüzden 1 tatlı kaşığı daha kimyon eklerim )
* Maydanoz, soğan ve ciğerleri karıştırarak servis tabağına alıyoruz, en son üzerine kırmızı biber serpiyoruz.
Not : Arnavut ciğerine istendiği takdirde sumak ve yarım ay şeklinde kesilmiş kırmızı soğan da konur. Ben daha çok taze soğan, bol maydanoz, kimyon ve kırmızı biber tercih ederim

Afiyet olsun.