21 Ekim 2013 Pazartesi

OSCAR'IN AKŞAM DANSI , KAÇIRMAYIN !!!

İşte bizim evin delikanlısı, sevimli yaramaz Oscar'ımızın Banyo Paspası Dansı.....

EN ÇALIŞKAN BLOG OLMAK ÜZERE SİHİRLİ TENCERE YOLA ÇIKTI

Sevgili Sihirli Tencere Dostları,
Hürriyet Gazetesi'nin muhteşem platformu Bumerang tarafından düzenlenen 3. Bumerang  Ödüllerine adaylık başvurum onaylandı. İlk kez katılacağım bu yarışmada EN ÇALIŞKAN  blog  kategorisinde yarışacağım. Bu eğlenceli serüvende benim yanımda yer alırsanız çok mutlu olurum. Çocuklar gibi sevindiğimi söylemeliyim. 2009 senesinde, gece-kuşu olduğum günlerden birinde yazmaya karar verdiğim bloğum, benim için yoğun iş hayatında dinlenebileceğim ve sevdiklerimi sevdiklerimle paylaşabileceğim çok zevkli bir uğraş oldu. Yarışmaya katılan tüm blogger arkadaşlarıma başarılar diliyor ve Hürriyet Gazetesi'ne de çok teşekkür ediyorum. Oy vermek için aşağıdaki linki yad sağ taraftaki blog ödülleri butonunu tıklayabilirsiniz.

 http://bumerang.hurriyet.com.tr/bumerang-odulleri/46312.htm

Teşekkürler :)

AYDIN YENİPAZAR GEZİSİ VE LEZZETLERİ


Bugün Yenipazarda'yız. Yenipazar nerede mi ? Hemen söyleyeyim Aydın'ın güzel ve yavaş bir ilçesi . Yenipazar'ın girişinde sizi şöyle bir tabela karşılıyor : YAVAŞLAYIN YENİPAZARDASINIZ ....Burada insanlar, yaşam ve gürültünün bile sessiz olduğunu söylüyorlar. İşte bu sebeptendir ki Yenipazar'ı dünya yavaş şehirler kategorisine almışlar. Nedir bu yavaş şehirler diyecek olursak , 99 yılında İtalya'da başlayan adına Cittaslow denen bir oluşum. Yaşamın daha az stresli olduğu, insanların daha çevre dostu olduğu, organik tarıma önem verilen, el işi ve el emeğinin daha önemli olduğu gözlemlenen şehirlerin dahil olduğu bir tür organizasyon. Türkiye' den 10 tane şehir bu kategoride. Bunlar ;  Akyaka -Muğla / Gökçeada- Çanakkale / Seferihisar- İzmir / Taraklı -Sakarya / Yenipazar-Aydın /Yalvaç- Isparta / Perşembe -Ordu /Vize - Kırklareli / Halfeti-Şanlıurfa.
Yenipazarda yaşayan dostlarımıza yaptığımız bir sürpriz ziyaret sebebiyle , oraları da görmüş olduk. Bir kere çok güzel bir yer, her yerde turunç ağaçları, evlerin duvarlarında yaseminler, limon-mandalina ağaçları, bir avlu etrafına şekillenmiş evler, tertemiz hava muhteşem.
Sevgili Aynur teyzemiz ve onun kardeşi Öznur teyzemiz bizi  çok güzel ağırladılar o gece. Son zamanlarda Yenipazar yavaş şehir olduğundan beri, yazları belediye aracılığıyla Yenipazar'a Avrupa'dan öğrencilerin geldiğini ve yaz boyunca çeşitli işlerde çalışarak Yenipazar'ı güzelleştirmeye katkıda bulunduklarını anlattılar.
Gelelim yemeklere ; hangisinden başlamalı bilemiyorum. Önce nefis bir tavuklu buğday çorbasıyla başladı akşam yemeği; Göce Çorbası . Uzun sürede pişen harika bir lezzet. Tarifini daha sonra vereceğim.


Ardından ciğer sote, organik patlıcan - biber kızartması Yanına börülce sallamasının , yeşil biberle yapılmış hali, bir nevi turşu, onun da tarifi biraz daha sonraya kalsın. Mumbar dolması , kuzu bağırsağının iç pilavla doldurulmuş ve kızartılmış hali.Ve  ertesi gün müthiş Yenipazar pidesi. Hafta sonları çevre bölgelerden özellikle buraya pide yemeye gelenler oluyormuş. İnanın bana Bursa'ya yakın olsa ben de giderim her hafta sonu, önce kıymalı, sonra peynirli ve en sonda kapanış tahinli üstü antep fıstıklı pideyle , inanılmaz bir lezzet . Mutlaka gidin görün derim. Hayat gezdikçe güzel :)


                                                                 Biber Sallaması



                                                                  Karışık Kızartma
                                                              
 

                            
                                                               Yenipazar Pidesi

Yenipazar pidesi, bir çeşit Mersin fındık lahmacunun dolgun hamurlu hali, yada Bursa'daki Cantık'ın bir başka çeşidi gibi. Ama müthiş bir lezzet. Hiç kalori hesabı yapmadan arkadan gelen günleri su ve galeta ile geçirmeye razı olarak yemenizi tavsiye ederim.

 


 

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...