22 Eylül 2013 Pazar

TORTİLLA PİZZA




Herkese Günaydın, İyi pazarlar :)
Pazar sabahı kahvaltılarına kolay bir alternatif, kolay pizza.

Malzemeler :
* 4 adet tortilla
* 250 gram tam yağlı beyaz peynir
* İstediğiniz kadar sucuk, ben Pınar'ın minik sucuklarından alıyorum.
* 4 adet kıl biber
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 domates
* 1 tutam kekik
* tuz-karabiber
Islama sosu :
* Yarım su bardağı süt
* Yarım çay bardağı zeytin yağ
Yapılışı :
* Önce sucukları dilimliyoruz. Sonra kıl biberleri uzunlamasına ortadan ikiye bölüyoruz . Sucukları pişiriyoruz. Sonra biberleri zeytin yağda hafif kavuruyoruz.
* Geniş bir tavanın içine biraz tereyağı koyup ilk tortilla ekmeğini yerleştiriyoruz ve üstüne fırça yardımıyla ıslama harcından sürüyoruz. İkinci tortillayı da ekliyor onunda üzerine ıslama harcından sürüyor ve bu sefer bir iki minik parça da tereyağ koyuyoruz. Sucukları yerleştiriyoruz. Beyaz peyniri ekliyoruz. Biberleri yerleştiriyoruz.  Rendelediğimiz ya da minik minik doğradığımız domatesi üste ekliyoruz. En son olarak kurutulmuş kekiği serpiyoruz.  Tuz-karabiberle tatlandırıyoruz.
* Geri kalan 2 tortillayı da iç harcıyla birlikte bir öncekilere yaptığımız gibi ıslayarak malzemelerin üzerine yerleştiriyoruz.
* Tavada tortillaların altı-üstü kızarana kadar,üzerlerine bir spatülayla bastırarak pişiriyoruz.  Tortilla Pizza'yı tavada döndürürken dikkatli olun, domatesler içinden akabilir. Ama o bile muhteşem oluyor, haberiniz olsun.
 

 

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...