HÜRRİYET'TEN

15 Eylül 2013 Pazar

EĞER KEKİNİZ...

Eğer kekiniz kek kalıbında çıkmamakta ısrar ediyorsa onu fazla hırpalamayın. Hemen bir havluyu bir güzel ıslatın ve ters çevirdiğiniz kek kalıbınızın üstüne örtün. En fazla 2 dakika sonra size teslim olacaktır !!!!

HAVUÇLU-CEVİZLİ YOĞURT ÇORBASI


Sevgili arkadaşlar , SihirliTencere'den lezziz bir çorba tarifi geliyor ...Sonbaharda artık , tencerelerde çorbalar tıkırdamaya başlar bizde. Aslında yaz-kış çok önemli bir yiyecek ama nedense ben çorbayı serin havalara, soğuk mevsimlere yakıştırırım. Bugünkü çorbamız da Havuçlu Yoğurt Çorbası. 
Malzemeler :
*1 adet havuç rendesi
*1 yemek kaşığı tereyağ
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 7 su bardağı su ( normal büyüklükte bir su bardağıyla)
* 1 yemek kaşığı un
* 1 kahve fincanı ince kesilmiş erişte
* 1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
* 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen.
* Tuz-karabiber
* 1 adet reyhan çiçeği
Yapılışı :
* Havucu rendeledikten sonra bir tavada tereyağ ile hafifçe rengi dönene kadar pişiriyoruz. İçine bir yemek kaşığı dövülmüş cevizi atıp karıştırıyoruz ve 2-3 dakika daha pişiriyoruz.
* Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı un ve 3 yemek kaşığı yoğurdu iyice pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
* Tencereyi ocağa alarak kısık ateşte karıştırmaya devam ederken , içine 7 bardak su ilave ediyoruz.Koyuluk oranına göre suyun ölçüsünü ayarlayabiliriz. Ve karıştırmaya devam ediyoruz. Karışım ısınınca içine tavadaki havuç-ceviz karışımını ilave ediyoruz.
* Çorbamız kaynamaya başlayınca içine erişteyi atıyoruz. Ve yumuşayana kadar kaynatmaya devam ediyoruz.
* Tuz- karabiber ekliyoruz.
* Çorbamıza kuru fesleğeni de ekleyip son bir kere kaynattığımızda artık servise hazırdır.
* Bir adet reyhan yaprağıyla süsleyebilirsiniz, mis gibi bir koku ve tat verecektir.
 Fesleğen ve reyhan bence doğadaki en güzel kokulardan. Yemeklere de harika lezzetler katıyorlar.
Afiyet olsun.