30 Temmuz 2013 Salı

Yelken Restaurant Marmaris- LEZZETE YELKEN AÇIN



Sevgili dostlarımız Gamze Hanım ve Adnan Bey sayesinde tanıştık Yelken Restaurant'la.Sahipleri Marmaris'in sevilen ailelerinden Yaylalılar. Ziya Yaylalı'nın oğulları  Volkan ve Serkan Yaylalı yaşadıkları beldeye Yelken Restaurant'la başka bir tat getirmişler.


Biz Ziya Bey ve Volkan Bey'le tanıştık o gece. Yelken , Marmaris Yat limanında mavi -beyaz renklerde son derece güzel ve sıcak dekore edilmiş bir restoran. En önemlisi de sahiplerinin güler yüzü ve misafirperverliği. Mezeler müthiş. Yediğimiz her bir lokma birbirinden lezzetliydi. Gerçekten bir tadım gecesi yaşadık.








Tattıklarımıza gelince ;
Mezelerimiz ; Çingen Pilavı , Deniz Börülcesi, Ahtapot Izgara, Baby Kalamar, Fava, Kum Midyesi Vongale, Marmaris Yoğurtlaması, Levrek Marin, Zeytinyağlı Limonlu Börülce . 
Salatalarımız ;Kırmızı Soğan Salatası- Bol Nar Ekşili ve Mevsim Salata.
Ana yemek olarak da AKYA Kavurma.  Tatlı olarak Girit Tatlısı ve ardından kallavi bir Türk kahvesi. Böyle güler yüzlü bir hizmet ve kalite anlatılarak değil, yerinde tecrübe ederek anlaşılır. O yüzden Marmaris'e gidecekler mutlaka Yelken Restaurant'a uğramalılar.

Volkan Bey , bizlerle çok yakından ilgilendi. Her mezeyle ilgili uzun uzun bilgi verdi. Yelken Restaurant'ın Şefi, Ömer Çep. Ömer Bey'de bizlere mutfağını açtı ve o güzelim yemekleri-mezeleri bir de mutfağında görme şansımızı oldu. Ama sanırım en büyük şans benimle 2 muhteşem tarifi paylaşması oldu.
Tarif çok yakında burada....
Girit Tatlısı
Fava

Yelken Papağan !

Yelken'de dekorlar da bir harika !





Sihirli Tencere Tatilde



Şu sıralar tatilde , güneşin ve denizin tadını çıkarıyoruz. Bu sefer, Marmaris'i tercih ettik, yıllar sonra yeniden. Çok değişmiş bulduk haliyle. Cıvıl, cıvıl sokaklar ve tertemiz denizi görülmeye değer. Her tatil yöresinde olduğu gibi turist kaynıyor, bu iyi mi, kötü mü tartışılır !!! Restoranlar, kafeler, kaldırımlar , mağazalar her yer İngiliz, Alman ve Hollandalılarla dolup taşıyor. İyi -döviz bıraktıklarını umalım bari.  Marmaris'in en güzel yanı sanırım, şehir içinden bile denize girebiliyor olmanız. Çevre koylar da harika. Bugün önce Turunç,  daha sonra da İçmeler bölgesine geçtik. Turunç güzel ama , plaj ortamı olarak yeterince planlı yapılanmamış. Tekneyle uğrayıp, yüzmek için mola verirseniz ideal. İçmeler nefis ! Bayıldık desem yeridir. Çok planlı yapılanmış, sokaklar , oteller , kafeler ve restoranlar gerçekten çok güzel. Plajların bulunduğu bölge ise harika! Biz bugün Beach34'te deniz molası verdik. Güler yüzlü personeli ve sahipleri çok misafirperverler. Deniz pırıl pırıl. Plajda servis ve yiyecekler de çok lezzetliydi.
Bugün Sedir Adasına gidiyoruz. Bakalım Kleopatra'nın yüzdüğü plaj nasılmış ?
Görüşmek üzere...Fotoğraflarımız Beach34 sahilden




AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...