HÜRRİYET'TEN

21 Temmuz 2013 Pazar

ENGİNARLI PİLAV


Her türlü lezzetli olan sebzelerden biri, bizim evde de çok sevilir, bu sefer pilavını yaptık. Buyrun tarifine ...
Malzemeler:
* 2 adet enginar
* 1 adet küp şeker
* 1 kuru soğan
* 3 adet taze soğan
* Dere otu
* Tuz-karabiber
*1.5 su bardağı pirinç
* 3 bardak su.
Yapılışı :
* Enginarları limonlu suda 10 dakika haşlıyoruz.
* Pilav tenceresine yarım çay bardağı zeytinyağı ve şekeri ekleyerek hafif ısıttıktan sonra küp küp doğradığımız kuru soğanları atıyoruz.
* Soğanların kokusu çıkınca küp küp kestiğimiz enginarları ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Bir iki dakika sonra yine küp küp doğradığımız taze soğanları ekliyoruz. Soğanların rengi hafif solunca içine iyice yıkadığımız ve bir kenarda süzdüğümüz pirinçleri ekleyerek ,2 dakika kadar kavuruyoruz.
* 3 bardak sıcak suyu da ekleyerek tencerenin altını kısıyoruz. Doğradığımız dere otlarını, tuzu ve karabiberi ve bir kaç damla limon suyunu da ekleyerek , pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
* Pilav suyunu çekince bir kez karıştırıp, üzerine kağıt havlu koyarak , kapağı tekrar kapatıp , demlenmesi için bir 25-30 dakika bekletiyoruz.
* Afiyet olsun.