HÜRRİYET'TEN

16 Temmuz 2013 Salı

USKUMRU PİLAKİ



Bir Norveç tarifi. EKS Mutfak gününden harika bir lezzet.

Şefimizin tarifi :

Malzemeler :
 Her kişi için:

Uskumru
1 adet uskumru fileto
2 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı şeker
50 ml elma sirkesi

Uskumruları fileto haline getirin, tüm kılçıklarını temizleyin ama derisini üstüne bırakın.
Filetoların her tarafına tuz ve şeker serpin, 10 dakika streç filme sarılmış şekilde bekletin.
Soğuk suda dikkatlice yıkayın ve mutfak havlusuyla kurulayın.


Sos:

1/2 havuç

1/2 arpacık soğanı

2 diş sarımsak

Çeyrek rezene

2 fiske safran

Yarım çay kaşığı bütün kişniş otu tohumu

Yarım çay kaşığı şeker

25 gram şeri sirkesi

100 ml zeytinyağı

Tuz ve karabiber

 Havuç, arpacık soğanı, rezene ve sarımsakları tahta üzerinde ince kıyın. Havuç, arpacık soğanı, rezene ve sarımsakları az zetinyağı ile soteleyin. Şeker, şeri sirkesi ve kişniş otu tohumlarını ekleyin, kaynatın ve kalan zeytinyağını ekleyin.

Isıttığınız karışımın içine uskumru filetolarınızı küçük küçük dilimlere ayırarak yerleştirin.

Hazır hale gelen tüm malzemelerinizi (sebze ve uskumru filetolarınızı) tabağınıza yerleştirin.