2 Temmuz 2013 Salı

ALMANYA'DAN FARKLI LEZZETLER

 
 
Toplantı için gittiğim Almanya'da sadece 3 gece kalabildim, bu da 3 akşam yemeği demekti.Öğlenleri sadece sandviç ve meyve suyuna talim ettik.
İlk akşam ; küçük bir restoran, başrolde kuşkonmaz...Uçsuz bucaksız kuşkonmaz tarlaları gördüm desem yalan olmaz. Meğer o bölgede çok sevilir ve her yerde kullanılırmış...Tariflerini bilmiyorum , ilk fırsatta araştıracağım , ilk önce kremalı ve krutonlu kuşkonmaz çorbası ve ardından kuşkonmaz ve rokalı krep . Her nasılsa çorbanın fotoğrafını çekmemişim ; bu arada restorandaki herkesin tuhaf tuhaf baktığını da söylemeliyim.

Kuşkonmaz ve rokalı krep....Çılgın bir tat !



İkinci akşam bir İtalyan lokantası LEO'S CASA...Eğer yolunuz düşerse mutlaka gitmelisiniz. Leo's Casa hakkında bilgi için tıklayın.Harika bir dekorasyon, masalarda mumlar... Çalışanların tamamı Italyan, içerde koca bir taş fırın, nefis ekmek kokuları ve kocaman tabaklarda kocam porsiyonlar, yani tam bana göre...Bu sefer ilk olarak fesleğenli domates çorbası ve sarımsak-parmesan ve kremalı Italyan noodle....neffisss  Domates çorbası o kadar yoğundu ki, neredeyse bir tabak için bir kilo domates kullanılmıştı... 



 Üçüncü akşam Alman  aile dostlarımızda kaldım , oradaki mönü de harikaydı , somon-kuşkonmaz-baharatlı patates....
 

 
Herşey bu kadar güzelken aslında dışarda yemenin pahalı olduğunu da söylemeliyim, en basit mönü sadece ana yemek ve bir çorba örneğin 20 Euro ve en acısı ne biliyor musunuz ? Bir şişe suya ve sadece 75cl'lik bir suya 6 Euro vermek !!!! Türkiye'den su götürmek lazım....
 
 
 
 
Bu arada kaldığımız otel MOTEL ONE -ESSEN, son derece enteresan, çok güzel döşenmiş , enteresan renkler kullanılmış, turkuaz ve kahverengi gibi, her şey çok sade ve düzenli ama.....odalarda telefon yok !!! Nasıl olabilir böyle bir şey, acil bir ihtiyacın olsa kimseye haber veremeyeceksin....Çok şaşırdım ve sorduğum zaman da cevap 'That's our concept '.Bir diğer şey de otelde kahvaltı bölümündeki  sandalyelerin  sırt dayama bölümü olmaması, yani tabure desen tabure değil, puf desen puf değil !Sadece lobi bölümünde ve bar bölümünde gerçek sandalyeler var !
 
 Bu benim gibi bel fıtığından muzdarip insanlar için çok önemli bir ayrıntı...Onun da cevabı hazır ; That's our concept !
 

 
 

KOLAY POĞAÇA


Kızımın elinden , annemin tarifi...Tam bir ANNAAANE poğaçası....Hafif kıtır bir poğaça....
Malzemeler :
* 3 su bardağı un
* 1 fincan yoğurt
*1 fincan eritilmiş margarin
* 1 fincan sıvı yağ
* 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
* 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz )
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 paket kabartma tozu
Yapılışı :
Hepsini bir güzel karıştırıp, elimizle şekil veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve üstlerine  kenara ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz. 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
Afiyet  olsun.
 

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...