23 Haziran 2013 Pazar

ALMANYA-ESSEN -BORNHEIM ZİYARETİ

BONN


Sevgili Alma'yla birlikte Beethoven heykeli önünde

Sevgili Alma ve Dzana
 
Sevgili Enes

 
Geçen hafta bir toplantı için 3 günlüğüne Almanya'daydım. İş gezisi dışında, kızımın katıldığı bir okul  programı sayesinde tanıştığımız , kızlarımızı karşılıklı evlerimizde ağırladığımız sevgili Fazlic ailesinin de konuğu oldum. Mesafeler, milliyetler ne olursa olsun, dostluklar sınır tanımıyor. Yıllardır tanışıyormuş gibi, büyük bir mutluluk ve misafirperverlikle karşıladılar beni .Sevgili Alma, Enes ve güzel kızları Dzana. Uzun uzun sohbet ettik , o kısacık vakitte bana Bonn şehrini gezdirdiler. Sevgili Alma harika bir akşam yemeği hazırlamıştı. Ne kadar memnun olduğumu ve ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Dört gözle Türkiye'ye tatile gelmelerini bekliyoruz. Ve en kısa zamanda çocuklarımızı buluşturabilmek için planlar yapmaya başladık bile.
O güzelim akşam yemeğine gelince ; baharatlı somon, özel sosuyla birlikte kuşkonmaz ve fırında baharatlı patates. Kuşkonmaz sosunun tarifini alır almaz sizlerle paylaşacağım.
 





AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...