2 Haziran 2013 Pazar

FIRINDA OĞLAK BUT



Oğlak eti Nisan- Mayıs başı gibi temin edilmelidir.
Malzemeler :
* 1 adet oğlak but
*  Tuz-Karabiber
* 4-5 adet defne yaprağı
Yapılışı :
* Oğlak butu iyice yıkayarak derin bir fırın kabına koyuyoruz. Her iki tarafına da tuz ve karabiber serpiyoruz. Defne yapraklarını da ekleyerek ağzı kapalı bir fırın kabında 200 derecede 2 saat pişiriyoruz. Yanına bulgur pilavı ve kırmızı şarapla ( tercihe göre ) servis ediyoruz.
Kendi suyu ve az yağıyla pişen etin tadına doyamayacaksınız.





BURSA İNKAYA ÇINARI -BİR KAHVALTI KLASİĞİ

Bursa'da kahvaltı yapmayı en çok sevdiğimiz yer dersem yalan olmaz, İnkaya Çınarı. Hem serin, hem yeşil, biraz kalabalık, ama gözlemeler ve masanıza demlikle gelen çay , ballı -cevizli kaymak çok lezzetli. Bu arada unutmadan İnkaya Çınarı kahvaltıya zam yapmış, 15 TL. Hala bir çok yerden çok ucuz. Ve ye ye bitiremiyorsunuz
İnkaya Çınarı'na daha iyi bakılabilir aslında. Çevresine ve çınarımıza bir uzman ekip eli değmesi gerek. Çınarın gittikçe uzayan ve kıvrılan , her biri ayrı bir ağaç kalınlığında olan dallarını desteklemek için  kullanılan destek yöntemi, görüntü olarak gerçekten çirkin. Dünya'daki başka örneklerini incelemeleri gerekiyor bence. Çınarın restoran ve kahvaltı servisi yapan işletmesi de bence görüntüye biraz daha dikkat etmeli.





Çevredeki dükkanlar ve İnkaya köylüsü hanımların el işlerini ve bahçelerindeki meyveleri sattıkları tezgahlar çok renkli.





 Bu sefer yeni açılan bir Çini dükkanını ziyaret ettim ' Çınar Seramik. Çini tabaklar ve seramik dekoratif ürünler gerçekten çok güzeldi. Çinilerini İznik'te yaptırdıklarını anlattı konuştuğum görevli. Giderseniz mutlaka bir uğrayın, çok güzel ürünler var.


AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...