17 Ocak 2013 Perşembe

Kabak Tatlısı

Malzemeler * 1 kilo dilimlenmiş bal kabağı * Yarım kilo toz şeker * Dövülmüş ceviz * Arzuya göre kaymak Yapılışı Şekeri ve kabakları derin bir tencereye alıp, şekerler kendi kendine hafif eriyinceye kadar kapağı kapalı olarak bekletiyoruz. Şekerler eriyince tencereyi ocağa alıp kısık ateşte kabaklar suyunu salıp , hafif çekinceye kadar pişiriyoruz. Kesinlikle su koymuyoruz. Kabaklar yumuşayıp, şerbeti iyice koyulaşınca tencereyi ocaktan alıp soğuması için bekletiyoruz. Üzerine ceviz ve arzuya göre kaymakla servis ediyoruz. Afiyet olsun.

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...