13 Ocak 2013 Pazar
Bolu Usulü Güveçte Kuzu Etli Kuru Fasulye
Yarım kilo kuzu eti, kemikli
2 su bardağı akşamdan ıslatılmış kuru fasulye ( bizim Gökçesaray'ın boncuk fasulyesi)
1 büyük kuru soğan yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı Öncü biber salçası
1 yemek kaşığı Öncü domates salçası
Tuz-Karabiber
Şunu belirtmeden edemeyeceğim..Vedat Milor haklı kuzu etinin lezzeti bambaşka :)
Önce eti tencereye alarak kısık ateşte kendi suyunda pişiriyoruz.
Bu arada başka bir tencerede yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağda hafif kavuruyoruz. Diğer tencerede yumuşayan etlerimizi soğanın içine alarak,soğanlarla birlikte pişirmeye devam ediyoruz.
Kuru fasulyelerimizi tencereye ilave ederek hafifçe kavuruyoruz.
Daha önceden 5 bardak kaynar suyun içinde erittiğimiz salçalarımız fasulyelerin üzerine ekliyoruz.
Güvecimizin kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...