15 Eylül 2013 Pazar

HAVUÇLU-CEVİZLİ YOĞURT ÇORBASI


Sevgili arkadaşlar , SihirliTencere'den lezziz bir çorba tarifi geliyor ...Sonbaharda artık , tencerelerde çorbalar tıkırdamaya başlar bizde. Aslında yaz-kış çok önemli bir yiyecek ama nedense ben çorbayı serin havalara, soğuk mevsimlere yakıştırırım. Bugünkü çorbamız da Havuçlu Yoğurt Çorbası. 
Malzemeler :
*1 adet havuç rendesi
*1 yemek kaşığı tereyağ
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 7 su bardağı su ( normal büyüklükte bir su bardağıyla)
* 1 yemek kaşığı un
* 1 kahve fincanı ince kesilmiş erişte
* 1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
* 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen.
* Tuz-karabiber
* 1 adet reyhan çiçeği
Yapılışı :
* Havucu rendeledikten sonra bir tavada tereyağ ile hafifçe rengi dönene kadar pişiriyoruz. İçine bir yemek kaşığı dövülmüş cevizi atıp karıştırıyoruz ve 2-3 dakika daha pişiriyoruz.
* Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı un ve 3 yemek kaşığı yoğurdu iyice pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
* Tencereyi ocağa alarak kısık ateşte karıştırmaya devam ederken , içine 7 bardak su ilave ediyoruz.Koyuluk oranına göre suyun ölçüsünü ayarlayabiliriz. Ve karıştırmaya devam ediyoruz. Karışım ısınınca içine tavadaki havuç-ceviz karışımını ilave ediyoruz.
* Çorbamız kaynamaya başlayınca içine erişteyi atıyoruz. Ve yumuşayana kadar kaynatmaya devam ediyoruz.
* Tuz- karabiber ekliyoruz.
* Çorbamıza kuru fesleğeni de ekleyip son bir kere kaynattığımızda artık servise hazırdır.
* Bir adet reyhan yaprağıyla süsleyebilirsiniz, mis gibi bir koku ve tat verecektir.
 Fesleğen ve reyhan bence doğadaki en güzel kokulardan. Yemeklere de harika lezzetler katıyorlar.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...