19 Temmuz 2013 Cuma

SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI



Malzemeler:
* 1 su bardağı aşurelik buğday
* 5 yemek kaşığı yoğurt
* 4 bardak soğuk su
* Dere-otu
*Tuz
* Kırmızı pul biber
Yapılışı :
* Buğdayı en az 12 saat önce ıslıyoruz. Suda dinlenen buğdayı 40 dakika haşlıyoruz ve süzerek ayrı bir kapta soğumaya bırakıyoruz.
* Yoğurdu su ile çırparak koyu ayran kıvamına getiriyoruz. Tuzla tatlandırıyoruz.
* Ayranın içine buğdayı  ve ince ince kıydığımız dere otunu da ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
* Kaselere aldığımız zaman dere otu ve kırmızı pul biberle servis ediyoyruz.
*Afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...