10 Şubat 2013 Pazar

PIRASALI BÖREK

Malzemeler: * 1 kilo pırasa * 4 yufka * Zeytinyağ * Tuz-karabiber * 2 yemek kaşığı İzmir tulum peyniri * 1 yumurta * 1 su bardağı süt * Yarım su bardağı maden suyu Yapılışı : * Pırasaları yıkadıktan sonra ince ince kıyıyoruz. * 2 yemek kaşığı zeytinyağda karıştırarak pişiriyoruz.* Fırın tepsisini yağlayarak üzerine, piştikten sonra yufkalar yapışmasın diye hafif un serpiyoruz. * 2 yufka alta serip pırasalı içi ve peyniri ekliyoruz. 2 yufkayı da üste koyuyoruz. Her yufka katına 1 yumurta- 1 su bardağı süt- yarım çay bardağı zeytinyağı karıştırarak yaptığımız harcı koyuyoruz.* Elimizde kalan sütlü harcı yufkanın en üstüne sürüyoruz. Arzuya göre çörek otu serpiyoruz. Pişirmeden önce istediğimiz büyüklükte dilimler olacak şekilde böreğimizi kesebiliriz, piştikten sonra kolaylık olur. * 200 derecede 30 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra fırından çıkarıp ,5 dakika bekleyip , biraz su ile böreği ıslatıyoruz. Daha sonra üstüne temiz bir havlu örterek, kullanacağız ana kadar yumuşak kalmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...