HÜRRİYET'TEN

16 Aralık 2012 Pazar

MANTAR ÇORBASI SOSU

Tamamen zaman kazandıran bu sos, çalışan hanımlar için kurtarıcı. Bir paket Knorr Kremalı Mantar Çorbası alarak ,harikalar yaratabilirsiniz. Malzemeler: * Bir paket Knorr Kremalı Mantar Çorbası * 3 su bardağı su * 1 su bardağı süt * 1 tatlı kaşığı tereyağ Yapılışı : * Knorr Kremalı Mantar Çorbası karışımını 3 surbardağı soğuk suyun içine ekleyerek, karıştıra karıştıra kayanayana kadar pişiriyoruz. * Karışım kaynadıktan sonra 1 su bardağı süt ekleyerek, tekrar karıştırmaya devam ediyoruz ve sosun koyulaşmasını bekliyoruz. Bu arada içine tereyağı da ekliiyoruz. * Boza kıvamına gelip iyice yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz. * İsterseniz sade haşlanmış makarananın üstüne, ,isterseniz fırında kızarttığınız patateslerin üstüne, yada fırında pişirdiğiniz mantarları üzerinde servis edebilirsiniz. * Afiyet olsun.

BRÜKSEL LAHANASI

Lahanayı yenilebilir kılmak ! Vitamin deposu bir sebze olmasına rağmen , kokusundan dolayı bizde fazla tüketilmez. Bu açığımızı Brüksel lahanasını salata yaparak, etin yanına servis ederek kapatıyoruz. Son derece basit bir yan yemek, salata,garnitür. Malzemeler: * 1 paket Brüksel lahanası * 3 diş sarımsak * Yarım limonun suyu * 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi * Karabiber,taze çekilmiş * Tuz, Kurunane Yapılışı * Brüksel lahanasını hafif diri kalacak şekilde yaklaşık 15 dakika kadar haşlıyoruz. * Sarımsağı dövüp limon suyu, sirke,tuz,karabiber, kurunane ve sızma zeytinyağıyla karıştırıyoruz. * Salata sosunu ayrı bir kapta hazırlayararak, Brüksel lahanasının üzerine gezdiriyoruz. * Afiyet olsun.