HÜRRİYET'TEN

8 Kasım 2012 Perşembe

SOSYETE MANTISI....

Ya da mantının en sosyetik hali...en kolayı... Malzemeler: *500 gr kıyma * 2 orta boy soğan * 1 yemek kaşığı biber salçası * 3-4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz * Bir çaybardağı sıvı yağ * 2 çaybardağı su * 4 adet yufka * 1 kase sarımsaklı yoğurt * 30 gr tereyağ * Kuru nane ,kırmzı pul biber, kırmızı toz biber * 1 su bardağı et suyu Yapılışı : * Soğanı ince ince kıyıyoruz,hafif kokusun çıkana kadar 1 yemek kaşığı yağda kavuruyoruz ve kıymayı da ekleyerek 2-3 dakika kıymayı kurutmayaya dikkat ederek pşiriyoruz. *Salçayı ,ceviz ve karabiberi de ekleyerek bir kez karıştırıp altını kapatıyoruz. * Yufkayı dörde bölüp, bir çay bardağı sıvı yağ ve 2 çaybardağı suyu karışıtırarak hazırladığımız karışımla,fırça yardımıyla ıslatıyoruz. * Yufkanın geniş kenarına yeterli miktarda kıyma koyarak , sigara böreği sarar gibi ama çok sıkı olmamak şartıyla sarıyoruz ve gül böreği gibi etrafında yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt koyduğumuz tepsimize yerleştiriyoruz. Kalan sıvı yağlı karışımın tamamını hazırladığımız böreklerin üzerine sürüyoruz. * Ön ısıtma yaptığımız 170 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz. * Böreklerimizi fırından çıkardıktan sonra servis tabağına alıp, üzerine bir-iki kaşık et suyu gezdiriyoruz. * Sarımsaklı yoğurdu böreklerimizin üstüne gezdiriyoruz ve son olarak tereyağında kızdırdığımız nane ve pul biberi gezdiriyoruz. Ben içecek olarak yanına Bozcaada Çamlıbağ Vasilaki şarap tercih ettim. Afiyet olsun.