21 Temmuz 2012 Cumartesi

KARADUT PEKMEZİ


Hergün alacağınız bir yemek kaşığı karadut pekmezi bir çok rahatsızlığa iyi geliyor.
Benim de Bursa'da aktarlardan aldığım karadut pekmezi tam bir şifa deposu. Özellikle kansızlığa birebir. Aynı zamanda yorgunluk hissi, mide ve sindirim problemlerine de şifa olduğu biliniyor.İçinde A Vitamini ve Demir bulunuyor.
Bize kansızlık sorunuyla gittiğimiz doktorumuz tavsiye etmişti ve faydasını da gördük.
Zaten her şey önce doğada değil mi ?

AYŞE TEYZE KÖFTESİ


Malzemeler:
*500gr köftelik kıyma ( koyun+dana)
*2 adet kurusoğan rendesi
*4-5 dilim bayat ekmek içi
*1 yumurta
*Tuz-karabiber
Tepsi içi:
*2 adet dilimlenmiş patates
*3 adet yeşil biber
*3 domates dilimlenmiş
*2 yemek kaşığı domates salçası
*5 su bardağı sıcak su
*Tuz-karabiber
Yapılışı:
* Soğanı rendeleyerek kıymamızın için ekleyip bir güzel yoğuruyoruz.Ekmek içi, tuz ve karabiberi kattıktan sonra tekrar yoğurupi kıymadan koca bir top yapıp, yarım saat dinlendiriyoruz. Tepsiye dilimlenmiş patatesleri, yeşil biberleri,domatesleri koyuyoruz.
* Dinlenmiş kıymamızdan ceviz büyüklüğünde top köfteler yaparak kızgın yağda 2-3 dakika kızartıyoruz ve köfteleri tepsiye alıyoruz.
* 2 yemek kaşığı salça ve 5 su bardağı suyla bir sos hazırlayıp, tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz.
*Bu sosu tepsideki köfte ve patateslerin üzerine gezdiriyoruz.
*180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

EKMEK KIRINTILARI


Bayat ekmeklerle yapılacaklar bitmiyor...Aniden köfte yapmak istersiniz ama evde bayat ekmek yoksa....söylenir durursunuz ....Bunu önlemek için bayat ekmekleri Rondo'dan geçirip iyice kıydıktan sonra buzdolabı torbalarına koyarak buzlukta saklayabilirsiniz. Böylece harika bir köfte içi ekmeği hazırlamış olursunuz.Kullanmadan yarım saat önce buzluktan çıkararak kullanabilirsiniz.
Ben kepekli ekmeklerle bir iç hazırladım.

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...