6 Temmuz 2012 Cuma

BİBERLİ EKMEK


Mersin ve Adana bölgesinde çok sevilen bir tattır.Çocukken her Pazar sabahı
( Mersin'de ) Dondurmacı Halil'in dükkanına biberli ekmek almaya giderdim. Fırından çıkmış mis gibi kokusu bütün sokağa yayılırdı.
İşte tarifi ;
Malzemeler
* Yarım paket yaş maya
* 1,5 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvıyağ
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı tuz
*1 yumurtanın akı
* 6,5-7 bardak un


Yapılışı :
* Önce mayayı ılık sütün içinde eritiyor ve derin bir kaba alıyoruz. Daha sonra tüm malzemeleri katarak hamur yapıyoruz ve oda sıcaklığında dinlenmesi iyice kabarması için yaklaşık olarak 2.5 saat bekletiyoruz.

* Üst sosu için malzeme:
*2 yemek kaşığı biber salçası
*1 avuç susam
*5-6 soğan rendesi
* 1 domates rendesi
* 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ( isteğe bağlı ama orjinalinde muhakkak vardır ! )
* Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı :
Tüm malzemeleri karıştırarak bir sos hazırlıyoruz.İsterseniz soğanı hafif kavurabilirsiniz.
**Ayrıca bir kaseye de, hamurları yuvarlarken elimizi yağlamak için biraz sıvı yağ koyuyoruz.

Hamurdan avuç büyüklüğünde parçalar alarak yassılaştırıyoruz , sosu üstüne sürüyoruz ve 170 derece fırında yaklaşık olarak 25 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...