26 Mart 2012 Pazartesi

Biberiyeli Tavuk Güveç ve Tatar Çorbası

 
Posted by Picasa


Biberiyeli Tavuk Güveç

Oldukça kolay , başında beklemeden pişen yemeklerden biri.
Malzemeler:

* 4 parça tavuk göğüs, kuşbaşı doğranmış
* 2 büyük kurusoğan ( ince doğranmış )
* 6-7 diş sarımsak ( iri parçalar halinde kesilmiş )
* 3-4 adet doğranmış domates,kabukları soyulmuş.
* Yeşil biber ( birer santim kalınlığında kesilmiş )
*3-4 adet karanfil
* 1 yemek kaşığı biberiye
* 2- 3 adet ince dilimlenmiş limon ( kabukları soyulmuş )
* Zeytinyağ
* Tuz-biber
Yapılışı :

* Bütün malzemeyi bir kapta bir güzel karıştırıp, toprak güvecin içine yerleştiriyoruz.
* Üzerine zeytinyağını gezdirip, güvecin ağzının domates kabuklarıyla bir güzel kapatıyoruz.Güvecin kapağını kapatıyoruz.
* 230 derece fırında 40 dakika kapatıyoruz.
* Su eklemiyoruz, çünkü tavuğun ve sebzelerin suyunu yeterli oluyor.
* Karanfil ve biberiye ve limon harika bir tat veriyorlar. İsterseniz kekik de ekleyebilirsiniz.Ama kekiğin kokusu daha keskin olduğu için diğerlerini bastırabilir.

Afiyet olsun.




Çocukluğumun doyamadığım çorbalarından biridir Tatar Çorbası.Adana ve Mersin 'de sık sık yapılır, özellikle de kışın.Ben içine bazen bir kaşık da yoğurt atarım, o zaman da bir başka tadı olur. Tatar aslında bir çeşit mantı.Klasik olarak mantı hamurunu açıyor ve bezeleri biraz büyük tutuyorsunuz.İçine bol baharatlı kıymalarınızı koyuyorsunuz.Ve haşlıyorsunuz. Buraya kadar bildiğimiz bir işlem.
Ben yoğunluktan kolay olması için hazır mantı kullandım. Sizler de kısa yoldan Tatar Çorbası yapmak için aynı yöntemi uygulayabilirsiniz. Ama eğer vaktim var, tatarları ben yaparım diyorsanız harika..:D İşte tarifimiz !

Malzemeler:
*1/2 kilo hazır mantı
*2-3 su bardağı haşlanmış nohut.
*1 yemek kaşığı kuru nane
*1 yemek kaşığı toz biber veya bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
* Karabiber- Tuz
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* Yarım limonun suyu ( tercihe bağlı )

Yapılışı :

* Tatarlarımızı kaynayan suyun içinde 15 kadar haşlıyoruz.
* Bir tavaya yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağ döküp,kuru nane ve kırmızı biberi hafif yakıyoruz. Salçaları ve yarım limonun suyunu da ekleyerek,tencereye tatarların üzerine bu karışımı ekliyoruz.
* Haşlanmış nohutları da ekleyerek tuzunu karabiberini ayarlayıp 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
* Afiyet olsun.

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...