27 Ocak 2012 Cuma

Tahin ve Keçiboynuzu Pekmezi


Her derde deva; hastalık savar; kalori sayar, yağlara yağ katar ama maalesef çok lezzetli.Soğuk günlerde insana enerji veriyor. Ben de uzun zamandır yapmıyordum; ama bir Pazar kahvaltısında baktım hava soğuk; eh artık zamanı dedim. Bugün nihayet Bursa'ya kar yağıyor ve her yer masal gibi oldu; tabii benim için hemen tahin-pekmez sinyali alınmış oldu. Oranları size bağlı tabii, ben pekmezin buruk tadını sevdiğim için biraz fazla koyuyorum;pekmezin kan yaptığı bilinir ama özellikle Keçi Boynuzu Pekmezi doktorlar tarafından tavsiye edilen pekmez çeşitlerinden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...