15 Temmuz 2011 Cuma

Mercimek Köftesi-Soslu


Memleketten midir nedir bilemiyorum artık ama bulgur , mercimek deyince akan sular durur benim için. Geçen gün yine dayanamayarak mercimekli köfte yaptım ama bu sefer üstüne sos da ekledim...Bulgurlu Tarifler bölümünde mercimek köftesi tarifim var halihazırda ama burada esas nokta sosumuzda....
Zeytinyağ, koyu biber salçası,maydonoz , limon ve tuz....Salçayı zeytinyağında hafif kavuruyoruz,içine bir limonun suyunu sıkıyoruz, maydonozları da ekleyip çok az daha pişiriyoruz ve hazır.... Hmmm nefis...hatta bu sosu minik kaselere koyup, köfteleri bu sosa bulayarak da yiyebilirsiniz. Afiyet olsun...

Piyaz



Her tür köftenin yanına çok iyi giden bir salata. Şu kuru fasülyenin kullanılmadığı yer yok, hatta bir seferinde arkadaşımda ,fasulyenin haşlanıp ezilerek pastada bile kullanıldığına şahit oldum !!Ama en iyisi onu en fazla piyaz olarak değerlendirmek.
Malzemeler:
*500gr haşlanmış beyaz fasulye
*Bir demet maydonoz
* Yarım beyaz kuru soğan
* Yarım kırmızı kuru soğan
* Çarliston biber/ eğer tatlı olduğundan eminseniz yeşil sivri biber; onun lezzeti daha başka
* Domates
*Tuz
*Kırmızı pul biber
* Haşlanmış katı yumurta 1-2 adet arzuya göre
* Sirke / Limon
* Sızma zeytinyağ
Yapılışı:
Fasulyeleri bir gece önceden ıslatıp , ertesi gün haşlıyoruz ve ince ince doğradığımız diğer tüm malzemelerle karıştırıyoruz. Sirke ve limonu beraber kullanıyorum ben. Yoğunlukları arzuya göre değişir. Ve son olarak domatesle süsleyerek biraz da kırmızı pul biber serpiyorum..Zeytinyağını ekliyorum.
Yine isteğe göre üzerine haşlanmış soğutulmuş yumurta da koyabilirisiniz. Afiyet olsun..:)

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...