19 Mayıs 2011 Perşembe
KIBRIS DONDURMASI
Bu harika lezzeti, sevgili Ecmel'in elinden tattık..ve bayıldık.Neyseki yemeden önce fotoğraflamayı başarabildik, yoksa pek bir şey kalmayacaktı geriye. Ecmel,bir Kıbrıslı olarak o akşam bizi Yavru Vatan'dan harika tatlarla tanıştırdı.Zevkle döşenmiş ,insana huzur veren bir salonda, dinlendirici klasik müzik melodileri eşliğinde çok güzel bir gece geçirdik.Sevgili Ecmel ve eşi Kayhan birer müzik öğretmeni olmalarının yanısıra kompozitör,besteci, yorumcu, aslında ruha gıda veren iki üstad....İşte o gece ruhumuza aldığımız gidanın yanı sıra, damaklarımıza hitap eden tarif ; afiyet olsun :D
Malzemeler :
* 2 paket krem şanti.
* 1 paket kakaolu bisküvi
* 1 paket sade bisküvi
* 2 muz
* 8-10 adet ceviz
* 1 avuç fındık
* 1 paket bitter çikolata
Yapılışı :
* Krem şanti 2 su bardağı süt ile karıştırılır.
* İçine tüm malzeme ufalanır.
* Malzemeler iyice karıştırılır ve dibine folyo serilmiş çukur bir kasenin içine bastırılarak yerleştirilir.Kabın üstü de folyolanır ve derin dondurucuda 1 gece bekletilir.
Servis yapılacağı zamana da kadar da buzdolabında bekletilir. Arzuya göre çikolata sosuyla servis yapılır. Afiyet olsun :D
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...