6 Şubat 2011 Pazar

Balık Fikret'ten Alınır....


'Bu akşam balık yiyelim' 'Yanına da karides güveç yapalım' Tamam, ben gelirken Balıkçı Fikret'e uğrarım o zaman''Ya da ben telefon açayım; Fikret'e hazırlasınlar; sen uğrayıp alıver'
Bizim evde balık yeneceği zaman yaşanan diyaloglardan bazıları...

Balıkçı Fikret ,taze balık ve deniz ürünleriyle Bursa'mızın İhsaniye semtindeki dükkanı ve Cumartesi günleri İhsaniye Pazar Yerindeki tezgahıyla bizlere taze taze , çeşit çeşit balık taşıyor.
Güler yüzlü ve titiz elemanları sizlere taze balıklar sunarken, pişirmenize bir ön hazırlık yaparak, hemen temizleyiveriyorlar aldığınız balıkları...Işıl ışıl tezgahtaki balıklara şiirler yazıyor, maniler yakıveriyorlar hemen.Taze ve bol çeşitli balık için Balıkçı Fikret'e uğramadan geçmeyin.Ve sevgili Turgay'a bir sihirlitencere selamı götürmeyi unutmayın.

Pazar Manzaraları-İhsaniye Pazar Yeri

İyi ve lezzetli bir yemeğin temelinde taze sebzeler vardır. Ben sebze ve meyve alış verişini mutlaka pazardan yaparım. Nedense büyük marketlerde satılan sebze ve meyveler bana 'taze' hissini veremiyor. O yüzden , açık havada rengarenk tezgahlarda satılan sebzeler ve meyveler herzaman daha çekici geliyor insana. Pazar yerleri ; sıcak atmosferiyle; espirli ve candan esnafıyla sizleri bekliyor. Bursa'mızın güzel pazar yerlerini tanıtacağım size. İlk sırada neredeyse 10 yıldır hiç adres değiştirmeden uğradığım İhsaniye Pazar Yeri var. Her cumartesi İhsaniye semtinde kuruluyor. Cıvıl cıvıl, yaz-kış-kar-yağmur- çamur demeden her hafta kurulan ; sadece meşhur LODOS zamanında birazcık sakin olan pazarımız güzel yemekler yapabilmek için ilk durak.

Şimdi önce, taze taze domates ,salatalık, patlıcan,kabak, biber ve aklınıza gelecek diğer sebzeleri almak için KOÇAKLAR GIDA'nın tezgahına gidelim. Burada bize Aladdin ve Savaş yardımcı oldular.Hem sebzeleri, hem de meyveli bol bol anlattılar...Onlara çok teşekkür ediyoruz.İhsaniye Pazar Yerine gelip de,gülen yüzleri ve taze sebze meyveleriyle Koçaklar Gıda'nın tezgahını tanımayan yoktur.İhsaniye Pazar Yerine gidince onlara bir sihirlitencere selamı götürmeyi unutmayın :)

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...