4 Şubat 2011 Cuma

FAS USULÜ HAVUÇ ÇORBASI


Bu değişik lezzeti sevgili PEPELA'dan öğrendim :)Yoğun kıvamlı çorbaları sevenler için ideal. Ben de hemen denedim ve sonuç harika; aslında pek çorba değil de sanki bir dip-sos gibi, ama kesinlikle harika...Tarif için adres sevgili CAFE PEPELA ....:)

Patlıcan Güveç


Suyuna ekmek bandırılacak ve hatta kendi sıcakken üstüne bol acı kırmızı biber dökülerek yenecek...Hmmm nefis; buyurun sofraya.

Malzemeler

* 1/2 kilo danan kuşbaşı
* 5 adet patlıcan
* 5 adet domates
* 5 adet yeşil biber
* 2 adet kırmızı biber
* 1 büyük kurusoğan ve 8-10 adet arpacık soğan
* 7-8 diş sarımsak ; ikiye bölünmüş
* Sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı domates ve 1 tatlı kaşığı biber salçası
* Tuz-karabiber

Yapılışı

* Önce etlerimizi yıkayarak , çelik tenceremize alıyoruz ve suyunu salıp çekene kadar ; hafif ateşte-kapağı kapalı olarak etler yumuşayana kadar pişiriyoruz.Gerekirse sıcak su takviyesi yapıyoruz.
* Soğanı küp küp kesip; pişiriyoruz. Kokusu çıkınca içine geniş geniş doğradığımız yeşil biberleri ve kırmızı biberleri ekliyoruz. Etleri de katarak biraz daha kavurmaya devam ediyoruz. Domatesleri kabuklarını soyarak tencereye alıyoruz. Ve tüm malzemeyle biraz daha pişiriyoruz. İçine biber ve domates salçalarımızı da ekledikten sonra, 5 su bardağı sıcak suyumuzu, küp küp doğradığımız patlıcanlarımızı,arpacık soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı ekliyoruz.Tux ve karabiberi de unutmuyoruz. Kısık ateşte yaklaşık olarak 45-50 dakika pişiriyoruz.

*** Yanına mis gibi tereyağlı pilavla servis yapıyoruz...Afiye olsun :)

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...