2 Şubat 2011 Çarşamba

Kaşar Peynirli Tavuk Dürüm


Hiç bir şekilde kilo veremeyeceğimin ispatıdır; leziz bir tarif..buyurunuz arkadaşlar;

Malzemeler ;

* 4 adet tavuk göğsü
* 4-5 adet yeşil biber
* 1 büyük kuru soğan
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 3-4 diş sarımsak
* 3-4 adet domates
* kekik,kırmızı toz biber,karabiber,tuz ( 1er çay kaşığı -tercihe bağlı )
* 4-5 adet LAvaş -Tortilla ekmeği
* Kaşar peyniri rendesi ( eski kaşar )

Yapılışı :
* Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayarak, bir tencerede kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
* Biberleri ince doğrayarak pişiriyoruz. Hafif kokusu çıkınca ince ince doğradığımız kuru soğanları ekliyoruz.Tavukları da tencereye alarak ,soğanlarla beraber soteliyoruz. Tavuklarımız hafif kızarmaya başlayınca , domatesleri-tuz-biber-kekik ve ince ince doğradığımız sarımsakları da ekliyoruz. Domatesler sularını iyice çekene kadar pişiriyoruz.

* Bir tepsiye lavaş ekmeğimizi seriyoruz ve içini rendelenmiş kaşar peyniriyle kaplıyoruz. TAvuk soteden suyunu süzerek 2 kaşık alıp lavaş ekmeğin içine koyuyor ve dürüm yapıyoruz. 150 derece fırında lavaş ekmeklerin üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Perde Pilavı


Yılbaşı akşamı mönüsünden;sevgili Sema'nın elinden...Ye ye doyamadık tadına; sıra sizde ;)
Malzemeler:
Hamuru için :
* 1 kahve fincanı yoğurt
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 2 yumurta
* Aldığı kadar un ( merdane ile açılabilecek kıvamda)

Pilav için :
* 2 su bardağı pirinç
* 1 paket dolmalık fıstık
* 300 gr tavuk ciğeri
* Kırmızı toz biber, tuz,karabiber,tarçın,yenibahar
* 1 bütün tavuk

Yapılışı ;

* Önce tavukları haşlayarak, küçük küçük parçalara ayırıp, tuz ve kırmızı toz biberle karıştırıyoruz.
* Tavuk ciğerlerini ince ince doğrayarak 2 yemek kaşığı sıvıyağda bir güzel pişiriyoruz, 15 dakika kadar ve ara sıra karıştırarak.
* Ayrı bir tencerede dolmalık fıstıklarımız 2 kaşık tereyağda pembeleştiriyoruz.İçine saydığımız tüm baharatları ekliyoruz.Kısa bir süre kavurduktan sonra 4 su bardağı tavuk suyunu ekliyoruz. Tuzunu da kontrol ettikten sonra, su kaynayınca yıkanmış ve daha önceden sıcak suyun içinde dinlendirilimiş pirinçleri ve daha önceden hazırladığımız pişmiş ciğerlerimizi koyuyoruz ve pilavımızı pişiriyoruz. Pilavımız piştikten sonra hazırladığımız didiklenmiş tavuk etlerimizi de içine koyarak bir güzel karıştırıyoruz.

*** Pİlavı koyacağımız fırın kabının içini margarinle iyice yağlıyoruz.Hazırladığımız hamuru merdane ile fırın kabından dışarı sarkacak büyüklükte açıyoruz ve fırın kabının içine seriyoruz.Pilavımızı bu hamurun ortasına yerleştirerek, kenardan sarkan hamurları da üzerini kapatmak için kullanıyoruz.Üzerine margarin-tereyağ sürerek , 200 derecede hamur kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet şeker olsun.....:)

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...