4 Temmuz 2011 Pazartesi
TARATOR
Kalamar olur da yanında tarator olmaz mı ? Bu sefer tarator kızımın elinden ....Kıvamını da öyle güzel ayarladı ki !! İşte tarifi:
Malzemeler:
5-6 dilim bayat ekmek
3 diş sarımsak
6-7 kaşık koyu kıvamlı yoğurt
Tuz,zeytinyağ
Bir yemek kaşığı ceviz ( biz bu sefer ceviz koymadık; ama harika olur cevizli tarator )
Yapılışı:
Bayat ekmeklerimizi blenderda bir güzel çekiyoruz.
Derin bir kaba blenderda çektiğimiz ekmekleri ve yoğurdu koyup, bir güzel karıştırıyoruz.Kıvamı size bağlı, biz koyu kıvamlı tercih ediyoruz. Ezdiğimiz sarımsakları, bir çay kaşığı zeytinyağını ve bir tutam tuzu ve cevizleri ekleyerek, servis ediyoruz. Ve kalamarları bandıra bandıra yiyoruz.
Afiyet olsun :D
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder