29 Kasım 2010 Pazartesi

ÇILGIN SALATA

 
Posted by Picasa


Çılgın salatamız tam bir vitamin deposu.
Malzemelerimiz ;
* Yarım iceberg marul
*1 adet turp
*Ortadan ikiye kestiğimiz mor lahananın yarısı ( isterseniz tamamı)
*3 adet taze soğan
*5-6 dal roka
*5-6 dal taze nane
*1 limon ve 4-5 damla elma sirkesi
*Yarım çay bardağı sızma zeytinyağ
*Tuz

Turbu rendeliyoruz ve mor lahanamızı da ince ince doğrayarak bir tutam tuzla ovup,hafif sudan geçirdikten sonra turplara ekliyoruz.Iceberg marulu da irice doğrayıp, turp ve mor lahanamızla karıştırıyoruz.
Roka ve naneleri de yıkadıktan sonra iri iri doğrayarak salatamızın sosunu yapıyoruz.
Ayrı bir kapta limon suyu,tuz,sirke ve zeytinyağını karıştırıp,salatamıza karıştırıyoruz. İstersek üzerini cevizle süsleyerek vitamin oranını yükseltebiliriz....Afiyet olsun :)

Zeytinyağlı Pırasa

 
Posted by Picasa

Pırasayı aslında ben bol domatesli yaparım ama bu sefer,klasik yöntemle yaptım.
Malzemeler:
1 bağ pırasa ( 4'lü)
3 adet havuç
1 adet soğan
1 küp kesme şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı pirinç
3 bardak sıcak su
Yarım limonun suyu

Yapılışı:
* Yağımızı ısıtıp içine şekeri attıktan sonra önce yarım ay şeklinde doğradığımız havuçları atıp biraz kavuruyoruz,sonra da soğanları ekleyip kokusu çıkana kadar pişiriyoruz.
* Doğradığımız pırasaları da ekleyerek 7-8 dakika pırasalar hafif yumuşayana kadar pişiriyoruz.
* 3 bardak suyumuzu ekleyerek 15 dakika kadar pişirip , iyice yıkadığımız pirinçleri ekleyerek 15 dakika kadar daha pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Limon suyumuzu da ekleyip kısa bir süre daha ocakta tutup,dinlenmesi için ocaktan alıyoruz.Ilıyınca servis yapıyoruz.
* Soğukken bile afiyetle yiyoruz...:)

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...