30 Ekim 2010 Cumartesi

Didocum

 


Kızım Didem,yani benim DİDOM, DİDOCUM.... ve sevgili Almanca öğretmenimiz ve sevgili arkadaşım Leman...Dido'mun ilk yurtdışı gezisinde yanında oluğu için ;içim çok rahattı...Hep birlikte harika vakit geçirmişler...hala anlata anlata bitiremiyorlar...:)
Posted by Picasa

Bernkastel-Rheinland-pfalz

 
Posted by Picasa

Kızımın Almanya gezisinden kareler paylaşmak istedim sizlerle...
Burası Bernkastel kasabası; Moselle nehri kıyısında..Burada uzun bir tekne gezisi yapmışlar. Bernkastel üzüm bağlarıyla ünlü bir kasaba ve aynı zamanda bir şarap merkezi...Kızım burada en çok eski meydanı ve minik çarşı merkezini bağenmiş..Bir de tabiiki kanalda yaptıkları gezi. Değişik kademelerdeki bölgeleri ( nehirdeki ) kanallardaki su seviyesi ayarlama sistemi sayesinde görebilmişler.....Ben fotoğrafları çok beğendim, ya siz ??

ÇİKOTOP

 

Sevgili Esin'in Çikotopları....Kaç tane yediğimi gerçekten hatırlamıyorum !!! Nefis olmuşlardı , işte tarifi..:)
ÇİKOTOP...3 Havuç rendesi
1 bardak şeker
1 paket kakaolu bisküvi
Hindistan cevizi

Rendelenmiş havuçları şekerle kavurup,içine kırdığınız bisküvilerle bir güzel yoğuruyorsunuz ve son olarak da yuvarlayarak hindistan cevizine buluyorsunuz...Hindistan cevizi yerine dövülmüş fındık ya da iyice ezilmiş ceviz de olabilirmiş...afiyet olsun :)
Posted by Picasa

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...