29 Ekim 2010 Cuma

 

Kızımın en sevdiği çorbadır Ezogelin....Şu soğuk günlerde de çok iyi gider,hmm yanına da acı biber turşusu servis edersek...hmmm hem sıcaktan , hem de acıdan yanarız ama..onun da tadı başka...:))

İşte bizim Ezo'nun malzemeleri

* 1 çay bardağı kırmızı mercimek
* 1/2 çay bardağı ince bulgur
* 1/2 çay bardağı ince pirinç
* bir tutam tel şehriye
* 1 orta boy soğan
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 2 yemek kaşığı kuru nane
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 6 bardak su

Şimdi yapalım...

Soğanları ince ince kıyıp tereyağında pembeleştiriyoruz. Salçamızı ekleyerek biraz daha kavurup sıcak suyumuzu ve tüm malzemeyi ekleyip , mercimek , pirinç , bulgur yumuşayana kadar pişiriyoruz..şehriyeyi pişmesine yakın ekliyoruz. En son olarak da kuru naneyi ekleyip çorbamızı dinlendiriyoruz. Piştikten sonra ben çorbaya biraz da limon sıkıp öyle servis yapıyorum...Yanına da kızarmış ve üstüne biraz kimyon serpilmiş ekmeklerle servis yapıyoruz..Hmm hemen ekleyeyim , ekmeklerin üzerine tereyağ sürüp,kimyonda ekleyerek 150 derecelik fırında 10-15 dakika kadar kızartıyorum...Afiyet olsun...Sizlerin de EZOGELİN tariflerini öğrenmek isterim....:))
Posted by Picasa

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

(tvreytingler.blogspot.com )


BU VATAN BİZİM...HEPİMİZİN...BÖLÜNMEZ...BÖLÜNEMEZ...BU BAYRAK ASLA İNMEZ..İNDİRİLEMEZ....
ATAM , SENİN ÖĞRETMENLERİN OLARAK IŞIK SAÇMAYA, İLİM YAYMAYA ,SANA VE VATANIMIZA LAYIK ÖĞRENCİLER, EVLATLAR YETİŞTİRMEYE SON NEFESİMİZE KADAR DEVAM EDECEĞİZ...

ATAM !!!MEHMETCİKLER !!!!

RAHAT UYUYUN....

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...