1 Ekim 2010 Cuma

Tavuklu Enginar

 

 


Kızımın Almanya'dan babasına hediye olarak getirdiği Reisling bölgesi şarabı ilk fotoğraftaki.Çok lezzetli ve hafif bir beyaz şaraptı.
Ve diğeri de okuldan yorgun argın gelip, buzluğa yaptığım ani bir hamle sonucu oluşturduğum yemeğim....Ne yapayım diye düşünürken ; buzlukta enginar, tavuk, bezelye ve havuçları görünce...şimşekler çaktı gözümün önünde....sonuç ??? Eşim bayıldı...:)

Çok da kolay....şöyleki ...:

* 1 adet tavuk göğsü
* 7- 8 adet enginar ( özel enginarlar bunlar...çünkü Emine Annemiz kendi elleriyle yetiştiriyor)
* 3 adet doğranmış havuç
* Yarım kuru soğan
* 4-5 adet taze soğan
* 3-4 diş sarımsak
* 2 avuç bezelye
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 bardak su
* Tuz
* 3-4 damla limon

....Bunların hepsini düdüklü tencereye koyup 20 dakika kadar pişiriyoruz....Yanına bir kase de buz gibi yoğurt !!!! Hmmm harika afiyet olsun....:)
Posted by Picasa

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...