24 Ağustos 2010 Salı

Bournemouth'dan Kareler

 


Kısa gezimiz sırasında fotoğrafladıklarım...Kocaman rengarenk bir park ve kocaman bir balon...ziyaretçilerini bekleyen ve ara sıra da gezdiren..
Bir sokak sanatçısı,puslu İngiltere havasına renk ve ahenk katan...
The Arcade....Bir çarşı...cüzdanlarınıza göz diken...:))
Posted by Picasa

BELLA ITALIA-CAESAR'S SALAD

 


Eveet sırada yorgun ayaklarımıza derman ve de midemize bayram ettiren restoran Bella Italia ve nefis Caesar's Salad...
Şu restoranlar da en dikkat ettiğim şey şu dekorasyon konusu oluyor... Bir kere sadece mideye değil, aynı zamanda göze ve estetik duygulara da hitap ediyorlar. Bu restoranda aynı şekilde fonda çok hafif bir müzik ve kibar garsonlarıyla hizmet veren ve insanın bir türlü ayrılamadığı bir atmosfer oluşturmuş...Bizde de aynı etkiyi yaptı tabii...Ve salatayla başlayalım dedik..
Caesar's Salad / Sezar Salatası'nın ben her zaman şu ünlü Sezar'a ithaf edildiğini sanırdım ama aslı öyle değilmiş.İtalyan şef Caesar Cardini tarafından 1924 yılında, Tijuana -Mexico'daki kendine ait restoranda yapılmış ilk kez.Ve en önemli ve çarpıcı unsurlarında biri de salatanın masanızda hazırlanmasıymış ve eğer bunu görmemişseniz..çok şey kaçırmışsınız demekmiş...Daha detaylı bilgi için www.reluctantgourmet.com sitesini inceleyebilirsiniz. Aşağıdaki tarifi de o siteden aldım, ve sizlerle paylaşıyorum:)
Malzemeler:

1) 1 büyük yumurta
2) 1 tatlı kaşığı Worchestershire Sosu ( !! )
3) 3 yemek kaşığı limon suyu
4) 1 diş ezilmiiş sarmısak
5) 1 tutam tuz
6) 1/ 2 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
7) 1 1/2 tatlı kaşığı ançuez ezmesi ( isterseniz koymayabilimişsiniz..çünkü orijinalinde yokmuş )
8) 1 tatlı kaşığı kapari
9) 1 tatlı kaşığı dijon hardalı
10) 1/3 sızma zeytinyağı
11) 2 orta boy marul kafası ( dış yapraklar ayıklandıktan sonra ortada kalan kısım )
12 ) 1/ 3 kap rendelenmiş parmesan peyniri

Ve KRUTON....

Şimdi..sanırım önce krutonları hazırlayacağız. Önce baget ekmeklerden küçük dilimler kesip onları üzerlerine sarımsak sürerek tatlandırıyoruz, ve biraz da sızma zeytinyağ sürdükten sonra fırında kızartıyoruz.

Şİmdi salatamızı yapalım :

* Önce yumurtayı kaynayan suyun içine atarak 45 saniye haşlıyoruz.Yumurtayı hemen suyun içinden çıkarıp , bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
* Bu arada Worchestershire sosunu, limon suyunu,sarımsak ,tuz, biber, hardal ve kapariyi iyice karıştırıyoruz. İçine yumurtayı kırarak iyice kıvam elde edene kadar çırpıyoruz.
* Şİmdi en önemli kısmı...Zeytinyağını çok yavaş ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.Eğer hızlı eklersek sos ve yağ biribirinden ayrı kalıyormuş...

* Marulları doğruyoruz, sosu ekliyoruz. Bunu kat kat yaparsak daha iyi karışır. Öce biraz marul sonra sos, sonra yine marul ve yine sos. En üste krutonlar ve parmesan rendesi....
* Hmm nefissss
*
Denemeye değer , ne dersiniz...:))

Posted by Picasa

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...