8 Mayıs 2010 Cumartesi

İnkaya Çınarı- Köy Kahvaltısı




Geçen Pazar günü , havalarında ısınmasını fırsat bilerek İnkaya Çınar'ına gittik. Bursa'nın mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biridir tarihi çınar. Çekirge 2. Meydan'dan sonra Uludağ yoluna dönerek 3-4 kilometre gidiyorsunuz ve Çınar hemen solunuzda kalıyor. BAzı kaynaklara göre 600 , bazı kaynaklara göreyse 700 yaşında ; Osmanlıyı gördüğü kesin. O kadar büyük bir gövdesi ve dalları var ki.. Artık o dallara dal demek ayıp olur herhalde , onlar da başlı başına bir ağaç gövdesi kadar.

İnkaya çınarının bulunduğu mekan, bir restaurant aslında. Aynı zamanda kahvaltı servisleri de var. Hem çok zengin bir kahvaltı mönüsü var, hem de fiyat olarak çok uygun.Kişi başı klaşık olarak 13 liraya geliyor. Kahvaltıda, çeşitli peynirler, bal ve fındık serpilmiş kaymak, kahvaltılık salça, değişik reçeller, meyveler, çok lezzetli ve iç malzemesi bol bol konmuş gözlemeler, sahanda sucuklu yumurta yiyebilirsiniz. Bir de yanında demlik çayınızı alıyorsunuz masaya..Serin serin kahvaltınızı yapıp, gazeteleriniz okuyorsunuz.Bursa'ya yolu düşenler mutlaka İnkaya çınarını görmeliler....:)

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...