10 Şubat 2010 Çarşamba

Kısır


Şubat tatilinin son gününü doya doya yaşamak için şöyle güzel bir kısır yapalım dedik.Gerçekten de doya doya yaşadık :)) Yardımcımız Zahide çok lezzetli bir kısır yaptı bize.İşte tarifi

Malzemeler:
1 çorba kasesi ince bulgur
1 adet kuru soğan
3-4 adet domates
3-4 adet taze soğan
1 veya 1/2 demet maydanoz
3-4 yaprak marul
2 adet salatalık
2-3 adet yeşil biber
tuz
1 çay bardağı nar ekşisi
1 çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası

Yapılışı:
* Bulgur derin bir kapta sıcak su ile ıslatılır ve şişmesi için üstü kapalı olarak 15-20 dakika dinlendirilir.
Domatesler , soğanlar ve biberler ince ince doğrandıktan sonra zeytinyağında kavrulur.Malzemelerin kokusu çıkınca içine salça ve baharatlar eklenir.
* Dinlenen bulgurun içine kavrulan malzemeler konur, çok sıkmadan güzelce yoğrulur, karıştırılır.
* Daha sonra maydonoz,taze soğanlar,ince doğranmış marul,salatalıklar ,tuz ve nar ekşisi eklenerek son bir kez tekrar karıştılır.
* Servis tabağına alınır; yanına çay veya ayranla ikram edilebilir.
Afiyet olsun.

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...