3 Nisan 2010 Cumartesi

Sumaklı Soğan Salatası


Kebap ,ızgara et ,köfte ve lahmucana çok yakışır. Mersin ve Adana yörelerinde kebap yapıldığı zaman mutlaka yanında sumaklı soğan salatası da ikram ederiz.

Malzemeler:

* 2-3 adet kuru soğan
* 2-3 tatlı kaşığı sumak
* 8-10 sap maydonoz
* Tuz

Yapılışı :

1) Soğanları halka halka keserek tuz ile iyice ovun.
2) Tuzla ovduğunuz soğanları derin bir tabağa alarak içine bir bardak su ekleyin.^-4 dakika beklettikten sonra soğanları eline alarak sıkın ve yine derin bir kaba koyun.
3) Üzerine sumak ekleyerek bir güzel karıştırın.
4) Doğardığınız maydonozları da ekleyerek bir kez daha karıştırın.

Bu salatayı lavaş ekmeklerin içine yereleştireceğiniz köfte / et lerin üzerine ekleyerek lezzetli dürümler yapabilirsiniz.Servis edeceğiniz tabağa alarak ikram edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...