3 Nisan 2010 Cumartesi
Sumaklı Soğan Salatası
Kebap ,ızgara et ,köfte ve lahmucana çok yakışır. Mersin ve Adana yörelerinde kebap yapıldığı zaman mutlaka yanında sumaklı soğan salatası da ikram ederiz.
Malzemeler:
* 2-3 adet kuru soğan
* 2-3 tatlı kaşığı sumak
* 8-10 sap maydonoz
* Tuz
Yapılışı :
1) Soğanları halka halka keserek tuz ile iyice ovun.
2) Tuzla ovduğunuz soğanları derin bir tabağa alarak içine bir bardak su ekleyin.^-4 dakika beklettikten sonra soğanları eline alarak sıkın ve yine derin bir kaba koyun.
3) Üzerine sumak ekleyerek bir güzel karıştırın.
4) Doğardığınız maydonozları da ekleyerek bir kez daha karıştırın.
Bu salatayı lavaş ekmeklerin içine yereleştireceğiniz köfte / et lerin üzerine ekleyerek lezzetli dürümler yapabilirsiniz.Servis edeceğiniz tabağa alarak ikram edin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder