3 Nisan 2010 Cumartesi

Mercimekli Bulgur Pilavı


Mersin'de sık sık yapılan çok lezzetli bir pilavdır. Bir deneyin göreceksiniz :)

Malzemeler :

* 1 çay bardağı yeşil mercimek
* 2 su bardağı pilavlık bulgur
* 1 fincan zeytinyağı
* 1-2 adet kuru soğan
* 1-2 adet kesime şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 4 bardak su

Yapılışı :

1) Önce mericmekleri haşlayıp, pişiriyoruz. Onları tel bir süzgece alıp, suyunu süzüyoruz.
2) Çok az bir yağda bulguru kavurup üzerine 4 su bardağı su ve mercimekleri ekleyerek pilavımızı pişiriyoruz.
3) Ayrı bir tavada yarım ay şeklinde ince ince doğradığımız kuru soğanları şekerle birlikte iyice pişirip hafif karamelize ediyor , biraz da yakıyoruz. İyice pişen soğanları pilavımızın üzerine döküp , bir kez karıştırıp dinlendiriyoruz.
* İsterseniz soğan ve şeker adetlerini ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...