3 Nisan 2010 Cumartesi
Mercimekli Bulgur Pilavı
Mersin'de sık sık yapılan çok lezzetli bir pilavdır. Bir deneyin göreceksiniz :)
Malzemeler :
* 1 çay bardağı yeşil mercimek
* 2 su bardağı pilavlık bulgur
* 1 fincan zeytinyağı
* 1-2 adet kuru soğan
* 1-2 adet kesime şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 4 bardak su
Yapılışı :
1) Önce mericmekleri haşlayıp, pişiriyoruz. Onları tel bir süzgece alıp, suyunu süzüyoruz.
2) Çok az bir yağda bulguru kavurup üzerine 4 su bardağı su ve mercimekleri ekleyerek pilavımızı pişiriyoruz.
3) Ayrı bir tavada yarım ay şeklinde ince ince doğradığımız kuru soğanları şekerle birlikte iyice pişirip hafif karamelize ediyor , biraz da yakıyoruz. İyice pişen soğanları pilavımızın üzerine döküp , bir kez karıştırıp dinlendiriyoruz.
* İsterseniz soğan ve şeker adetlerini ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder