3 Nisan 2010 Cumartesi

Cevizli Erişte


Emine Annemizin nefis köy eriştesi ve cevizlerin nefis karışımı.....

Malzemeler :

* 2 kase erişte
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 2 su bardağı dövülmüş ceviz

Yapılışı

1) Erişteler hafif diri kalacak şekilde haşlandıktan sonra, bir kevgir yardımıyla tencereden çıkarılır ve servis tabağına yerleştirilir.
2) Tereyağ eritilir.
3) Servis tabağına sırayla bir kat erişte sonra ceviz ve sonra tereyağ gezdirilir.İkinci kat erişte de konur ve ceviziyle yağı eklenir.

Her Türk ailesinde olan bu harika -kesme ev makarnası geleneğinin bozulmaması dileğiyle ....Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...