3 Nisan 2010 Cumartesi
Cevizli Erişte
Emine Annemizin nefis köy eriştesi ve cevizlerin nefis karışımı.....
Malzemeler :
* 2 kase erişte
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 2 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı
1) Erişteler hafif diri kalacak şekilde haşlandıktan sonra, bir kevgir yardımıyla tencereden çıkarılır ve servis tabağına yerleştirilir.
2) Tereyağ eritilir.
3) Servis tabağına sırayla bir kat erişte sonra ceviz ve sonra tereyağ gezdirilir.İkinci kat erişte de konur ve ceviziyle yağı eklenir.
Her Türk ailesinde olan bu harika -kesme ev makarnası geleneğinin bozulmaması dileğiyle ....Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder