24 Aralık 2009 Perşembe
Zeytinyağlı Kereviz
Malzemeler:
* 1 adet kereviz
* 1 orta bou soğan
* 1 kesme şeker
* 1 küçük kavanoz garnitür.
* Dereotu
* 3 portakalın suyu
* Tuz
Yapılışı
* Soğanı yemeklik doğrayarak şekerle birlikte zeytinyağında soteliyoruz.
* Küp küp doğradığımız kerevizleri de içine atarak 1-2 dakika pişiriyoruz.
* Dereotu ve garnitürü de ekleyerek bir kez daha karıştırıyoruz.
* Son olarak portakal suyu ve tuzunu da ekleyerek 25-30 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...