18 Ekim 2009 Pazar

Hamsi buğulama


Hamsi, balıklar arasında belki de en küçük ve sevimli olanı.Hem tavası, hem buğulaması çok lezzetli olan bir balık. Şimdi birlikte hamsiyi bir güzel buğulayalım. İşte malzemeler.
1) 1 kilo hamsi
2) 2 adet iri kuru soğan
3) 2 domates
5) 2-3 diş sarmısak
6) Yarım çay bardağı zeytinyag
7) Tuz
8) Kırmızı toz biber
9) Kekik
10) Yarım limon, ince dilimlenmiş
11) 5-6 dal maydonoz
12) 1-2 adet taze soğan

Önce hamsilerin kılçıklarını ayıklayalım. Bir borcamın dibini zeytinyağ ile yağlayalım. Yarım çay bardağı yağımızın bir kısmını kullanarak yapalım bunu.
Soğanları ince halkalar şeklinde doğrayalım ve kabımızın dibine soğanların bir kısmını yerleştirelim.Hamsilerin ilk katını soğanların üzerine sırayla yerleştirelim.Üzerlerine tuz,kırmızı biber ve kekik serpelim. Şimdi ikince kat soğanlarımızı yerşetirelim. Hemen arkasında az önceki işlemi tekrarlayarak, hamsi ve baharatlarımızı ekleyelim. En üste halka halka kestiğimiz domateslerimizi dizelim. Domateslerin üstüne yine ince halkalar halinde dilimlediğimiz limonumuzu koyalım. Ortadan ikiye kestiğimiz sarmısakları kabımızın dibine doğru yerleştirelim. Son olarak da taze soğanlarımızı ince ince kesip aralara atalım. En üste maydonoz serpelim. Tekrar baharatlarımızdan koyduktan sonra, kalan yağımızı da üzerine gezdirelim. Yarım çay bardağı suyu da ekleyerek. 200 dereceye ayarlanmış fırınımızda yaklaşık olarak 35-40 dakika pişirelim.

Afiyet olsun...:))

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...